Vanaja Capital Palvelut
Vanaja Capital Oy on Hämeenlinnan seudulla toimiva pääomasijoitusyhtiö. Sen tavoitteena on luoda, kehittää ja vahvistaa seudun taloudellista kasvua. Vuonna 2001 toimintansa aloittanut yhtiö on Suomen pääomasijoitusyhdistyksen jäsen.

Pääomasijoitus

Pääomasijoitus – osa kokonaisrahoituspakettia.

Pääomasijoitus nopeuttaa yritystoiminnan kasvua ja kehittymistä sekä vahvistaa yrityksen vakavaraisuutta. Vanaja Capital on myös luotettava kumppani liikeidean arviointiin. Meillä on yhteyksiä muihin rahoittajiin ja myönteinen kannanottomme toimii positiivisena signaalina muille rahoittajille.

Pienin sijoituksemme on 20 000 € – tavallisimmillaan 40 000–500 000 €. Rahoitusinstrumentteina toimivat pääoma-, optio-, vaihtovelkakirja- tai muu laina. Vaihtoehtona on osakepääomasijoitus tai edellä mainittujen vaihtoehtojen yhdistelmä.

Yritys maksaa lainalle korkoa, joka on kiinteä tai 12 kuukauden euribor-korko lisättynä marginaalilla. Lisäkorkona maksetaan erikseen määriteltävä prosenttiosuus tilintarkastajan vahvistamasta käyttökatteesta. Korkokausi on yrityksen tilikausi.

 

Sijoitusprosessi

Suunnittele, perustele, hae

 

Alustavan sijoituskäsittelyn perustaksi tarvitaan liiketoimintasuunnitelma.

 

Toimivalta yritykseltä edellytämme lisäksi viralliset tilinpäätökset kolmelta edelliseltä tilikaudelta sekä kuluvan kauden välitilinpäätöstiedot.

 

Ennen lopullista päätöstä yritys kutsutaan sijoituksesta päättävän hallituksen kokoukseen esittelemään kohteena oleva sijoituskohde.

 

Ajallisesti sijoitusprosessi vie aikaa kahdesta neljään kuukauteen.

 

 

 

Rahoittajat

Räätälöityä rahoitusta yritysten tarpeisiin

Vanaja Capital auttaa rahoituskokonaisuuden muodostamisessa. Pääomasijoituksemme lisäksi muina mahdollisina rahoittajina toimivat pankit, Finnvera, Tekes, ELY-keskus tai muut sijoittajat.